Einkorn Sourdough Cookies
Recomandați dimineața la micul dejun, ca o gustare dulce sănătoasă atunci când ne dorim un moment de răsfăț.
Nutritionistul Rujuta Diwekar recomandă combinația de unt ghee și zahăr brut după masă, spunând că fiind “bogată în fier și acizi grași esențiali, această combinație nu va ține doar dorința de dulce la distanță, ci va ajuta și cu hormonii și imunitatea”
Gust deosebit și nutrienți de calitate oferiți de ingredientele atent selecționate.
100% făină einkorn integrală măcinată proaspăt la moara cu pietre; maia naturală din aceeași făină einkorn, foloșită ca agent de creștere; timp de fermentare 24h.
Einkorn este șingurul grâu nemodificat care conține “gluten bun”, fiind cel mai ușor digerabil și așimilabil. Măcinarea lentă la moară cu pietre păstrează toți nutrienții din bob, inclușiv pe cei din germene și învelișul extern – vitamine, antioxidanți și fibre.
Untul Ghee este conșiderat în Ayurveda un aliment pur, medicament. Conține doar grășime pură, bogată în acizi grași, vitamine și antioxidanți.
– conține o doza mare de vitamine A , D , E și K și antioxidanti, care întăresc țesutul osos și oferă suport șistemului imunitar
– conține o cantitate mare de acizi grași, favorizeaza digestia și are efect benefic asupra florei intestinale
– nu ridică nivelul colesterolului, ci, dimpotrivă, contribuie la niveluri mai mici de LDL (colesterol rău)
– la temperatură ridicată nu eliberează substanțe nocive
– conține acid linoleic conjugat (CLA), și sprijină scăderea în greutate
Zahăr tip rapadura – cea mai sănătoasă alegere de zahăr, fiind suc pur din trestie de zahăr, neprocesat, uscat în mod natural, păstrându-se în acest mod toate vitaminele, mineralele și acizii aminați din trestia de zahăr.
Fructele liofilizate iși păstrează toate proprietațile nutritive, liofilizarea fiind cea mai bună metodă de conservare a fructelor și legumelor prin sublimarea apei cu ajutorul vidului.
Valori nutriționale/100 gr.
Valoare energetica – 471 kcal/1973 kj
Proteine – 8.35
Lipide – 23.65
Glucide – 56.23
din care zahăruri – 21.38
sare – 0.13