Povestea noastră

Povestea noastră a început în anul 2015 când în căutările noastre pentru o pâine sănătoasă am găsit publicat un studiu în care se vorbea despre tipurile de grâu și cum a evoluat el în ultimii 50-60 ani. Era primul articol despre pâine în care se vorbea despre grâu și nu doar despre tipul de făină sau drojdie vs maia.

Atunci în sfârșit am înțeles de ce pâinea de astăzi chiar și cea bio, artizanală și cu maia (pe care o recomandăm ca și alternativă la cea comercială și cu drojdie) nu era ca pâinea străbunicilor noștri.

Ulterior am găsit mai multe cărți despre alimentație care vorbesc despre modificările aduse grâului în vederea creșterii productivității și consecințele pe care le au asupra sănătății.

De la idee la produs final

A urmat o lungă perioadă în care acasă, în bucătăria de apartament, măcinam la moara cu pietre grâul einkorn, cerneam, plămădeam și apoi coceam cu mult drag pâinicile magice.

O mare provocare a fost și maiaua sălbatică din grâu einkorn însă o și mai mare bucurie iți aduce mirosul îmbietor, sunetul cojii crocante, gustul minunat și senzația de bine după ce ai mâncat o felie de pâine din acest tip de grâu.

Și iată că ne-am decis să împărtășim această bucurie cu toți cei interesați de o alimentație sănătoasă.

Așa a apărut Einkorn Artisan – moară și brutărie artizanală, în care folosim doar grâu einkorn măcinat zilnic la moara cu pietre.

Pâinea este făcută din făină integrală einkorn, apă și sare, alături bineînțeles de maiaua din grâu einkorn.

Întreg procesul de producție, de la curățarea grâului, măcinare și până la scoaterea pâinii din cuptor este făcut la noi.

Pentru noi, o pâine sănătoasă înseamnă ingrediente naturale, nehibridizate, proaspete, complete, cât mai puțin procesate și o rețetă simplă, fără artificii pentru gust, prezentare, în detrimentul calității nutriționale.

De curând am adăugat și produse de “răsfăț” 🙂 , păstrând aceleași principii și ingrediente de bază – făina integrală einkorn și maia – Sourdough Cookies cu ciocolată și căpșuni – un deliciu sănătos și hrănitor!

Back to Top
Coș de cumpărături
Închide

Niciun produs în coș.