Povestea noastră

Povestea noastră a început în anul 2015 când în căutările noastre pentru o pâine sănătoasă am găsit publicat un studiu în care se vorbea despre tipurile de grâu și cum a evoluat el în ultimii 50-60 ani. Era primul articol despre pâine în care se vorbea de grâu și nu de tipul de făină sau drojdie vs maia.

Atunci în sfârșit am înțeles de ce pâinea de astăzi chiar și cea bio, artizanală și cu maia (pe care o recomandăm ca și alternativă la cea comercială, congelată și cu drojdie) nu avea totuși aceleași beneficii ca pâinea cea de alta dată.

Ulterior am găsit mai multe cărți despre alimentație, autori americani, care vorbesc despre modificările aduse grâului sălbatic în vederea creșterii productivității și consecințele pe care le au asupra sănătății.

De la idee la produs final

A urmat o lungă perioadă în care acasă, în bucătăria de apartament, măcinam la moara cu pietre grâul einkorn, cerneam, plămădeam și apoi coceam cu mult drag pâinicile magice.

O mare provocare a fost și maiaua sălbatică din grâu einkorn însă o și mai mare bucurie iți aduce mirosul îmbietor, sunetul cojii crocante, gustul minunat și senzația de bine după ce ai mâncat o felie de pâine din acest tip de grâu.

Și iată că ne-am decis sa împărtășim această bucurie cu toți cei interesați de o alimentație sănătoasă.

Așa a apărut Einkorn Artisan – moară și brutărie artizanală, în care folosim doar grâu einkorn măcinat zilnic la moara cu pietre.

Pâinea este făcută din făină integrală einkorn, apă și sare, alături bineînțeles de maiaua din grâu einkorn.

Întreg procesul de producție, de la curățarea grâului, măcinare și până la scoaterea pâinii din cuptor este făcut la noi.

Ca o concluzie, pentru noi, o pâine sănătoasă înseamnă ingrediente de calitate, atent prelucrate și o rețetă sănătoasă, fără artificii pentru gust, prezentare, în detrimentul calității.

Back to Top
Coș de cumpărături
Închide

Niciun produs în coș.