Despre pâinea Einkorn cu maia

Pâinea noastră vă oferă beneficiile celor 3 elemente esențiale pentru o pâine sănătoasă:

  • Specie de grâu antică, nehibridizată – folosită de mii de ani de strămoșii noștri – mai multe detalii AICI;
  • Făină proaspătă obținută din grâu măcinat la moară cu pietre, care păstrează toți nutrienții bobului de grâu întreg – mai multe detalii AICI;
  • Drojdii sălbatice din maia – detalii găsiți mai jos;

Ce-au spus cei care au mâncat pâine Einkorn cu maia:

  • Problemele digestive, arsuri, balonări, au dispărut;
  • Sunt suficiente 1-2 felii la masă;
  • Are gustul pâinii făcute de bunica la țară

Maiaua este un agent de fermentare 100% natural format din făină și apă, rezultat în urma unui proces lent de minim 10 zile, prin care se dezvoltă spontan o microfloră de drojdii sălbatice și bacterii lactice benefice.

De ce este recomandată pâinea cu maia?

Pâinea cu maia trece printr-un proces de fermentație natural, lent, ce permite drojdiilor sălbatice și bacteriilor să se dezvolte și să acționeze astfel încât pâinea să devină mult mai ușor de digerat și de asimilat de către organism.

La asta se adaugă și un gust mai bun și o perioadă mai mare de conservare.

  • Pâine ușor de digerat prin acțiunea drojdiilor sălbatice asupra proteinei de gluten în perioada de fermentație;
  • O mai bună absorbție a mineralelor și vitaminelor prin dezactivarea acidul fitic responsabil de blocarea asimilării lor;
  • Întreținerea florei intestinale prin fermenții naturali existenți în maia (probiotice);
  • Indice glicemic scăzut;

Maiaua și pâinea cu maia necesită o atenție deosebită și multă răbdare, la pâine putându-se ajunge la peste 48h de fermentare a aluatului.

Back to Top
Coș de cumpărături
Închide

Niciun produs în coș.