Despre făina Einkorn Integrală

La moara cu pietre bobul de grâu este măcinat întreg, lent, rezultând un măciniș integral ce conține toate componentele bobului de grâu – înveliș, endosperm și germene.

În urma acestui proces simplu, folosit de mii de ani, făina nu oxidează și nu este încălzită la temperaturi mari, păstrând astfel toate calitățile nutriționale ale bobului de grâu întreg date de:

  • Fibrele din învelișul extern;
  • Carbohidrații și proteinele din endosperm;
  • Vitaminele și antioxidanții din germene;

Făina obținută la moară cu pietre poate fi folosită imediat. Pentru a beneficia de toți nutrienții se recomandă folosirea sa într-un termen cât mai scurt.
La noi grâul este măcinat proaspăt la moara cu pietre, în baza comenzilor primite de la brutărie și clienți.

Făina modernă, spre deosebire de cea obținută la moara cu pietre, este rezultatul unui complex proces tehnologic prin care grâul este prelucrat pentru îndepărtarea învelișului și a germenului intern iar făina rezultată trece prin mai multe procedee de oxidare și conservare cu diferite substanțe.

Vreți să vă bucurați de calitățile nutritive naturale oferite de bobul de grâu întreg? – alegeți făină obținută prin măcinare lentă la o moară cu pietre.

Studiile din publicațiile de specialitate arată că folosirea unei făini de calitate poate avea un rol semnificativ în prevenirea multor patologii ca diabetul, bolile cronice inflamatorii, chiar și altele mai grave.

Back to Top
Coș de cumpărături
Închide

Niciun produs în coș.