Zahăr tip Rapadura – suc de trestie de zahăr, deshidratat, neprocesat
Nu a fost tocmai ușor să facem această alegere, defapt nici nu este un ingredient cu care să lucrezi ușor, dar nouă ne plac provocările 😊
Personal, după ce am renunțat la zahărul rafinat, o lungă perioadă de timp am folosit pentru îndulcire curmale sau dulceață de struguri fără zahăr, necunoscând versiunile <naturale> ale zahărului. Pentru mine natural înseamnă integral, neprocesat, cât mai aproape de cum există în natură. Iar aici la zahăr includ versiunile de zahăr brut – rapadura, sucanat, panela, Jaggery, muscovado, turbinado, demerara etc.
Stiați că zahărul brun este defapt zahăr rafinat la care s-a readăugat un anumit procent de melasă?
Pe scurt am ales un produs pe care ni-l oferă natura, cât mai puțin prelucrat, ușor de identificat si disponibil la noi.
Am folosit si metoda excluderii pentru mai multe produse. De exemplu zahărul de cocos – prefer fructul final, nuca de cocos cu tot ce ne oferă ea, siropul de artar, agave – sunt ușor de falsificat si greu de diferențiat produsul original, iar ceilalți îndulcitori chiar dacă sunt considerați naturali, obținerea lor necesită prea multă procesare.
Bineințeles că pe primul loc rămane mierea, dacă nu este necesară încălzirea!